|

خوب است پژوهشگرانی که تسلط در رشته خود دارند و به متدلوژی های فیلد تخصصی خود آشنایی دارند تجربه داور مقالات جورنال بودن و یا حتی تجربه ادیتور بودن را هم به تجربیات دیگر خود اضافه کنند. این کار باعث می شود که بعنوان یک نویسنده مقاله نیز بعدا با تبحر بهتری اقدام به انجام پژوهش و نگارش مقالات بکنند.
حالا سوال این است که چطور داور مقالات یک جورنال شویم یا اصلا ادیتور و یا سردبیر یک مجله شویم؟
پاسخ خیلی ساده تر از آن چیزی است که فکرش را بکنید.
کافی است در گوگل عبارت زیر را جستجو کنید:
Call for reviewer
دراینصورت لیست تعداد زیادی از صفحات جورنالهای مختلف در نتیجه جستجوی گوگل پدیدار می شود که این جورنالها بدنبال تکمیل تیم داوران مقالات در جورنال خود می گردند. معمولا این جورنالها عنوان خبر یا اعلامیه مورد نظر را به صورت Call for reviewer اعلام می کنند.
حالا اگر علاقه مند به ادیتور و یا سردبیر هستید می توانید عبارات زیر را جستجو کنید:
Call for editor
call for editor-in-chief
سپس در سایتهای مورد نظر به شما ایمیل یا فورمی دراختیارتان داده می شود که باید درخواست خود را به آنجا اعلام کنید. فراموش نکنید که حتما باید سی وی خوبی از قبل آماده کرده باشید که آن را ضمیمه درخواست تان بکنید. علاوه بر آن یادتان باشد که این سمت ها همه گی و یا عمدتا از نوع سمت های داوطلبانه هستند و جورنالها به شما حقوق پرداخت نمی کنند.
علاوه بر آن سعی کنید قبل از اقدام به ارسال درخواست به جورنالها حتما خودتان را با فنون نقد مقالات و قوانین مرتبط با اخلاق انتشار و قوانین و پروسه های جاری در یک مجله آکادمیک و فلوچارت بررسی مقالات در یک جورنال از نظر اداری نیز آشنا بکنید. در این زمینه ها مطالبی در وب سایتم قبلا منتشر کرده ام و در آینده نیز مطالبی می نویسم و می توانید از قسمت جستجوی پیشرفته در وب سایتم این مطالب را پیدا کنید.

|